El Debat Constituent

Pensem Futur Debatem Futur Escrivim Futur

Un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya.

Hi ha un ampli consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual. En resposta a aquesta necessitat,  Debat Constituent proposem desenvolupar un procés participatiu transversal, inclusiu i plural perquè el conjunt de la societat civil debati sobre tots els àmbits constituents per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya.

El resultat d’aquest procés es traslladarà a les forces polítiques a qui correspondrà actuar en conseqüència a aquests resultats.

El Debat Constituent es desenvoluparà en 3 fases:

L’Impuls, en la que es consolidaran les Enteses Territorials com a plataformes d’entitats que dinamitzaran el projecte a cada territori i que culminarà amb la celebració de 7 Jornades Formatives temàtiques a 7 ciutats diferents del país per presentar i donar eines per al debat de cada un dels 7 àmbits en què s’estructuraran les temàtiques. Aquesta fase finalitzarà el mes de novembre.

De novembre de 2019 a març de 2020 es desenvoluparà la fase de Debats Ciutadans participatius, la fase troncal del projecte on tothom podrà expressar la seva opinió a través dels debats que es convoquin arreu del territori. Els debats comptaran amb formularis de preguntes per a cada tema de debat i possibles respostes perquè cada participant esculli la opció que s’ajusti a la seva opinió. Això permetrà poder processar i quantificar les opinions expressades. També hi haurà una opció lliure de resposta.

L’abril del 2020 es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels Debats participatius i els presentarà solemnement al Parlament de Catalunya.